Paine alba cu lapte

de T I M E A in Piine, 14 Noi 2012 | 7116 vizualizari

 

Acum ca a venit frigul nu ma opreste nimic sa fac din nou paine in cuptor. Si daca in timpul saptamanii nu am timp pt asa ceva, in weekend fac tot posibilul sa fac cel putin o painica gustoasa. Painea din weekend-ul trecut a fost una pufoasa din faina alba si lapte.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 140 ml apa
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri ulei de rapita
  • un pic de ulei pentru uns tava
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu lapte:

Punem drojdia la dospit timp de 10-15 minute, in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul.

Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa calda. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.

Impartim aluatul in trei si rulam trei suluri pe care le unim la unul din capete apoi impletim.

Asezam aluatul impletit intr-o tava de cozonac unsa cu putin ulei, acoperim tava cu un prosop si mai lasam la dospit aprox 20-30 de minute.

Ungem apoi cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 40 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]