Pâine albă

de articook in Piine, 8 Iun 2010 | 4228 vizualizari

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • 1 1/3 cani faina
  • 1 1/2 linguri unt
  • 1 3/4 lingurita sare
  • 2 1/2 lingura zahar
  • 3 1/2 cani faina alba
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine albă:

Nu se compara nimic cu o paine facuta acasa, din cele mai bune ingrediente, fara conservanti si aditivi alimentari. Eu folosesc aparatul de paine marca Team , si este cel mai usor mod de a prepara paine, mai usor decat sa mergi pana la magazin sa o cumperi. Se pun ingredientele {apa, sare, unt, zahar,faina, drojdie} in recipientul de metal al aparatului si apesi pe buton. Timpul de coacere este de la 1 ora pana la 3 ore.

Are si gramaje diferite de paine, poti face o paine mica si mai rapida, sau una mare de 1 kg. Singurul lucru de care trebuie sa ti neaparat cont, este ordinea in care pui ingredientele in recipient. Cand cumperi aparatul primesti si un caiet de retete de paine, retetele, sunt foarte variate, este chiar si o reteta de gem de capsuni. Eu va recomand sa cumparati un aparat de paine, pentru ca este foarte folositor, gustul de paine proaspata nu se compara cu nimic, iar painea se pastreaza pana la 4 zile ramanand la fel de proaspata.
Am sa scriu ingredientele pe care le-am folosit pentru a prepara painea din fotografiile de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine albă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana