Oua vopsite

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2011 | 6944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua,
  • vopsea de oua,
  • otet,
  • sare,
  • ulei / unt / slanina – la alegere
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite:

Degresam ouale spalandu-le cu un detergent de vase, apoi le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, astefl incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet, la foc potrivit. Le fierbem 8 – 10 minute.

Punem intr-un vas 1 litru de apa fierbinte si 6 linguri de otet, apoi adaugam vopseaua – pentru fiecare culoare vom proceda la fel. Asezam ouale usor cu o lingura in vas si le lasam sa se coloreze conform instructiunilor (eu le las cu 2 minute mai mult pentru a fi sigura ca prinde bine culoarea). Ouale de tara sunt mai pigmentate si este posibil ca vopseaua sa nu prinda uniform, sa ramana picaturi mici albe.

Daca vrem sa realizam diferite modele din flori sau frunze, punem plantele pe ou si invelim oul cu un ciorap. Strangem bine si legam. Taiem surplusul de ciorap, apoi punem ouale in vopsea.

Cand le scoatem din vopsea le ungem cu ulei sau grasime, unt.

Va doresc din suflet PASTE FERICIT!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]