Oua colorate de Paste

de Florin A in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2016 | 3267 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 20 de oua proaspete
  • vopsea de oua - diverse culori
  • 100 ml otet de 9 grade
  • doua linguri cu sare grunjoasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua colorate de Paste:

Oaule se degreseaza cu detergent si apa calda.

Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa.

Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea.

Separat se pune la fiert apa pentru colorare.

In vase micute (de preferat de inox) se adauga apa fierbinte, 10 ml otet si vopseaua de oua. In aceasta se scufunda ouale (fierbinti) si se tin cateva minute, pana prind nuanta dorita.

Se procedeaza la fel pentru fiecare culoare in parte.

Dupa ce se scot din vopsea, se sterg usor de apa si se ung cu ulei de masline.

Se asaza pe un servet uscat si curat, pentru a le lasa sa se raceasca.

TIPS-URI

1

Pentru o nuanta intensa si uniforma se aleg oua albe, fara pete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua colorate de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]