Orzo cu legume de vara si creveti

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 1 Iul 2018 | 3713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 grame creveti (eu am folosit congelati), decorticati si curatati
  • 1 cub concetrat de peste
  • 1 ardei mare rosu
  • 1 ardei mare verde
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 2 fire ceapa verde
  • ulei de masline
  • 125 grame orzo (sau alte paste mici)
  • 1 pahar vin alb sec
  • 2 rosii
  • 200 grame rosii cherry
  • frunze proaspete de busuioc
  • 150 grame branza de capra (eu am folosit perle din branza de capra cu ierburi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orzo cu legume de vara si creveti:

Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie.

Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte. 

Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu foarte mari. Rosiile se dau pe razatoare. Coaja se arunca. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita/ tigaie mare si se adauga ceapa si ceapa verde. Se soteaza 2-3 minute, apoi se adauga ardeii si dovlecelul. Se lasa 5 minute la foc mic. Se adauga orzo, sare, piper, se soteza 1-2 minute, apoi se adauga vinul, rosiile si supa de peste obtinuta anterior. Se lasa 15-18 minute la foc mic pana devine cremos, amestecand din cand in cand. 

Crevetii se soteaza in ulei de masline, la foc mediu pana sunt gatiti complet, 5 minute. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie se adauga rosiile cherry, sare si piper si se sotaza 1-2 minute. Se adauga in tigaia cu orzo, impreuna cu crevetii si cateva frunze de busuioc. 

Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se serveste cu branza de capra si frunzele ramase de busuioc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orzo cu legume de vara si creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]