Orez Spaniol

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2011 | 7561 vizualizari

 

Uite si o reteta pe care o facem destul de des si care e pe placul tuturor. Sofranul se poate omite,dar daca aveti sa nu va para rau sa-l folositi.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei
  • 1 cup orez cu bobul lung
  • 2 1/2 cup apa
  • 1 ceapa,taiata marunt
  • 1 ardei verde,taiat cubulete
  • 2 catei de usturoi,taiati marunt
  • 1 morcov,ras sau taiat marunt
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cateva fire de sofran
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Spaniol:

Se caleste ceapa in ulei.Se adauga morcovul ,usturoiul si ardeiul verde.

Se adauga pasta de tomate si apoi orezul.

Se amesteca,se toarna apa,sarea ,piperul si sofranul.

Se da la foc mare,se lasa sa dea un clocot,apoi se face focul mic si se tine acoperit 20 de minute.

Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Spaniol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]