Orez sarbesc

de mamaieelena in Mancaruri de post, 5 Oct 2012 | 8724 vizualizari

 

Am dat aceasta denumire deoarece reteta o am de la bunica mea care isi avea origini sarbesti.Si bineinteles ca asa ii zicea ea.

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 1 dovlecel de marime medie
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 200g telina
  • 3 cartifi potriviti
  • 4 rosii
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat si pisat
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez sarbesc:

Toate legumele au fost curatate si taiate cuburi sau maruntite cum este cazul cepei, rosiile au fost taiate cuburi mici.Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga legumele pa rand pentru a se cali bine. Orezul se spala si se adauga peste legume sa lasa sa se caleasca si el un pic se pune sare ,piper si ardei iute pisat dupa care se adauga apa fiarta cantitatea necesara in proportie de 1 la 3 si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos pe deasupra dupa care se scoate si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez sarbesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:11

buterfly 1

12.11.2012, 11:35

super reteta..am facut si eu..dar fara cartofi

mamaieelena 1

12.11.2012, 15:54

sti ce te rog daca-ti place si cartoful adauga-l la orez este f bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf bulgaresc