Orez cu dovlecel

de mimmi in Mancaruri de legume, 26 Ian 2014 | 4052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 1 morcov mai mare
  • 1 gogosar rosu
  • 1 conserva de caracatite afumate
  • sare, piper, nucsoara
  • 1 ceapa mica
  • putin ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovlecel:

Ceapa tocata marunt, morcovul razalit si ardeiul taiat marunt se calesc in putin ulei. Se adauga orezul, 3 cani de apa si se lasa la fiert. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Dupa ce s-a fiert orezul, se stinge focul si se lasa acoperit cu un capac.

Intre timp taiem dovlecelul spalat (cu tot cu coaja) in felii pe lungime, cu ajutorul curatatorului de legume. Prajim feliile de dovlecel intr-o tigaie grill, pe ambele parti.

Intr-un recipient patrat, acoperim toata suprafata cu felii de dovlecel. Adaugam orez si acoperim cu feliile de dovlecel, rezultand un patrat. Noi am servit cu caracatite afumate. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]