Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor

de simona72 in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 8734 vizualizari

 

Din gama retetelor simplu si bun....pt prinz s-au pt o cina usoara... Am achizitionat un stimer electric de la Kaufland si m-am gindit sa-i fac proba...

 

INGREDIENTE

  • 2 masuri de orez basmati(aprox 250 gr)
  • 1 borcan sos chinezesc dulce, acrisor
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de ceafa de port fara os
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor:

Carnea se spala, se sterge cu un prosp de bucatarie, se condimenteaza si se taie feliute subtiri, bastonase, ce vor fi calite in tigaia incinsa cu putin ulei de masline pt citeva minutzele. Orezul se clateste in 2-3 ape, se pune in vasul de la stimer, se pun 6 masuri de apa la 2 de orez, putina sare, se acopera vasul cu capac si se porneste aparatul. Dupa ce a inceput sa fiarba a durat ff putin pina orezul a fost fiert, cam 5 minute, s-a facut f bine, dar daca nu esti linga el da pe afara, asa ca mare grija. Am mutat orezul intr-un vas iene, l-am amestecat cu sosul de la borcan, cu carnea si am acoperit vasul pt 5-10 minute. Am servit simplu si a fost pe placul familiei mele.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu piept de pui in sos