Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 1 Mai 2015 | 8212 vizualizari

 

Dulciurile copilariei facute de bunica, nelipsite de pe masa de Paste,

 

INGREDIENTE

  • 3 oua 3 cescute zahar pudra 3 cescute ulei 1 praf de copt faina cat cuprinde 200 ml lapte 200 g zahar 100 g unt 2 pachete zahar vanilat un castron nuci macinate
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute:

Cele 3 cescute de zahar pudra se freaca cu ouale pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, coaja de lamaie  si faina amestecata cu praful de copt.

Coca nu trebuie sa fie foarte tare. Se unge forma cu ulei, se fac bilute cat bobul de strugure si se aseaza in fiecare lacas al formei. Se pune forma pe flacara intorcand-o  de pe o parte pe alta pana ce cojile se rumenesc usor.Se curata marginile cojilor. Pentru crema se pune pe foc laptele, zaharul, untul si zaharul vanilat.

Cand da in clocot se adauga nucile si marginile cojilor faramitate. Se amesteca pe foc pana se leaga. Crema rece se pune intre coji.

Nucile formate se tavalesc prin cacao amestecata cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Cojile se pot umple si cu gem amestecat cu nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]