Dintotdeauna, când fac șnițele din piept de pui, obișnuiesc să mărunțesc bucățelele de carne rămase, să le dau prin ouă, condimente și făină, după care le prăjesc în ulei. De curând, când am aflat de o rețetă, mi-am dat seama că mai lipseau niște ingrediente, la ”invenția” mea, ca să fie întocmai niște șnițele poloneze, pe care le voi prezenta în cele ce urmează...
Deoarece pieptul de pui avea mai mult de 700 grame, ceea ce e cam mult pentru două persoane care vor să diversifice mâncarea, am înjumătățit rețeta și am preparat doar o jumătate din carne. Voi reda aici ingredientele folosite pentru această cantitate, iar cine dorește, poate să le dubleze, dacă vrea să prepare mai multe șnițele. Dar ca primă dată, merită încercat pe o cantitate mai mică.
Din aceste ingrediente am preparat 12 șnițele, câte 2/porție.
Se pot servi cu piure de cartofi, sau pur și simplu cu un sos de usturoi.
Pentru aceste Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă, sunt necesare ingredientele: piept de pui, cașcaval, ardei gras, ouă, făină, condimente.
Cum se prepara aceste Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă
Pieptul de pui se spală, iar după ce se scurge de apă, se curăță și se taie mărunt.
Se dă cașcavalul pe răzătoare, iar ardeii grași se spală și se taie cubulețe mici.
Se spală și se toacă pătrunjelul verde.
Se amestecă aceste îngrediente într-un bol și se adaugă: sarea, piperul, boiaua de ardei, oul, făina, iaurtul și pătrunjelul tocat.
Când amestecul este omogen, se ia câte o lingură încărcată de compoziție, se pune în uleiul încins și se netezește ușor, în strat de maxim 1 cm grosime. Se dă forma dorită (rotundă, sau ovală). Se lasă șnițelele la prăjit, la foc mic, până ce prind o crustă rumenă, după care se întorc pe partea cealaltă, ca să se rumenească la fel.
Se scot șnițelele într-un vas, pe o foaie de hârtie absorbantă și se servesc calde, cu piure de cartofi, sau cu un sos de usturoi.
Încearcă și rețeta de Șnițel cu cartofi prăjiți și mozzarella sau rețeta de Șnițele în crustă de cartofi.
Îți recomandăm și rețeta de Cordon bleu, un clasic foarte gustos.
Poftă bună!
1
Tăiați, atât carnea, cât și ardeii grași în cubulețe mici.
2
Puneți compoziția în tigaie, numai când uleiul s-a încins.
3
Cașcavalul din compoziție poate favoriza lipirea șnițelelor de tigaie, așa că va trebui să folosiți o tigaie antiaderentă, să încingeți bine uleiul și să le prăjiți la foc mic, până ce se rumenesc ușor (fac crustă) și abia apoi să le întoarceți, cu o paletă.
4
Aveți grijă ca șnițelele să nu fie mai subțiri de 1 cm, pentru că se pot rupe.
5
Serviți șnițelele poloneze cu un piure de cartofi, sau cu un sos de usturoi.