Negresa de post

de Mariuka in Prajituri, 7 Dec 2011 | 5731 vizualizari

 

Reteta e luata de pe bucataras cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana de apa
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri gem de zarzare
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt 
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • faina 
  • Glazura 
  • 2 linguri ulei 
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri apa fiarta fierbinte 
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Pentru blat se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn si se adauga faina pana se obtine un aluat ca la pandispan. Se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina. Testul cu scobitoarea nu poate fi facut deoarece ramane putin mai moale din cauza gemului de zarzare. Stiti ca s-a copt cand se intareste deasupra bine se se desface de pe margini.

Glazura se pregatesta astfel: se pune cacaua, zaharul si uleiul intr-un ibric peste care se pune apa fiarta fierbinte si se amesteca bine. Se toarna peste prajitura calda si se pudreaza cu nuca de cocos din belsug.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]