Negresa cu nuci(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Feb 2010 | 43175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g zahar
  • 125 g ulei
  • 600 g faina
  • 3 lingur cacao
  • 350 mla apa
  • 4 linguri gem(eu am pus de prune)
  • 100 g miez de nuca
  • cpaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1,1/2 praf de copt
  • 50 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci(de post):

Intr-un castron mare se amesteca zaharul,uleiul,coaja de lamaie,zaharul vanilat,gemul si apa pana devine o compozitie omogena.Apoi adaugam in ploaie faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao.

La compozitie punem si nucile taiate bucati mai marisoare(eu am avut macinata,dar pt un aspect mai frumos,folsiti taiate).Amestecati bine pana devine o compozitie nu prea tare,pe care o turnati intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina(eu am folosit tava de la cuptor si a iesit destul de inalta).prajitura se coace timp de 30-40 min la foc potrivit;faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca e gata.

Lasati prajitura sa se raceasca,apoi o taiati si o pudrati cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao