Negresa cu mascarpone

de Miha in Prajituri, 14 Ian 2011 | 8200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 250 g unt
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • ~ 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam ciocolata racita, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Intr-o tava 20/30 cm se toarna jumatate din compozitie, apoi punem cate o lingurita de mascarpone foarte rece ( il tinem cateva minute la congelator) din loc in loc. Acoperim cu restul de compozitie cu ciocolata si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Cu un exterior crocant si un interior usor umed, nu e chiar cea mai frumoasa prajitura, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune. Am zis! :))

Dupa o idee preluata de la Delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea