Negresa

de andreea_nagy in Prajituri, 25 Feb 2014 | 6645 vizualizari

 

No comment ............. :D Va las pe voi sa apreciati dupa ce o incercati ! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 1 pachet margarina (250 g)
  • 300 g zahar
  • 7 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri cacao neagra
  • 300 g faina
  • putina sare
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • Bezea :
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Blat:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga margarina (eu o topesc putin in cuptorul cu microunde), bicarbonatul stins, laptele si apoi faina amestecata cu cacaoa. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se coace la 180 grade, aproximativ 35-40 minute, dar dupa vreo 30 minute faceti testul cu scobitoarea :)

In timp ce blatul este la cuptor se pregateste bezeaua .

Bezea:

Se bat albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si putina zeama de lamaie si se continua mixarea pe baie de abur pana se intareste spuma.

Pe blatul putin rece se toarna spuma, apoi se mai da putin la cuptor sa se rumeneasca putin.

TIPS-URI

1

Eu folosesc o tava mare....aprox. 35/45 cm....daca folositi o tava mai mica scoateti din oua si apoi din restul ingredientelor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]