Negresa

de Dana_Retetegg in Prajituri, 10 Noi 2012 | 11697 vizualizari

 

Daca vreti sa va impresionati musafirii, este ideala ... vor crede ca este o prajitura de cofetarie fiindca este foarte frumos decorata, dar in acelasi timp se vor bucura de gustul delicios al unei prajituri de casa.

 

INGREDIENTE

  • Unitate de masura este o cana de 200 ml:
  • 2 cani lapte,
  • 3 cani zahar,
  • 2 cani faina,
  • 400 g margarina,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 5 oua,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 200 ml frisca lichida,
  • un praf de sare,
  • 1 esenta de rom,
  • zahar vanilat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.  

Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot.   

Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic.  

Cu restul compozitiei am pregatit blatul pentru negresa.  

Am adaugat galbenusurile, apoi treptat faina si praful de copt. Am omogenizat bine.  

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat in compozitie, impreuna cu zahar vanilat si esenta de rom.    

Am pus aluatul in tava pe hartie de copt. L-am copt la foc mediu aprox. 30 de minute. Il incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.  

Intre timp am pus vasul cu acea compozitie oprita pe foc.  

Am adaugat o ciocolata cu lapte rupta bucati, 70 ml frisca si am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat cu crema. Am tinut glazura la loc cald pana cand blatul a fost gata.  

Am lasat 10 minute blatul sa se raceasca, l-am portionat in bucati mici (fara sa-l scot din tava), apoi i-am pus glazura si am lasat cateva ore deoparte.  

Dupa cateva ore am scos bucatile de prajitura pe un platou si le-am decorat cu restul de frisca lichida pe care am batut-o bine inainte.  

Este super delicioasa, cremoasa, pufoasa, dar mai ales ciocolatoasa. Cu siguranta preferata celor innebuniti dupa ciocolata.  

O prajitura ideala pt orice eveniment, pentru sarbatori sau pur si simplu cand vrem ceva dulce si bun sa ne rasfatam :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de cafea si ciocolata