Nebunie Dulce

de yogoskitchen in Prajituri, 6 Feb 2012 | 5341 vizualizari

 

O prajitura care te indulceste

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 200 ml de iaurt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 2 fiole esenta de rom
  • 6-7 linguri zahar brun
  • apa
  • toping de ciocolata
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nebunie Dulce:

Dezgheatam foile de placinta dupa care le taiem pe lung.

Intr-un vas mare batem ouale cu zahar; adaugam ulei, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Adaugam esenta de rom si amestecam totul bine. Punem zdrentele foilor de placinta in compozitia obtinuta pana se patrund. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent, dam prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste.

Cat timp este la cuptor preparam siropul de zahar ars: ardem pe foc foarte mic 6-7 linguri de zahar brun si cand incepe sa se caramelizeze adaugam trei pahare mari de apa. Lasam sa se topeasca caramelul si fierbem pana scade putin.

Dupa 40 minute scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul de zahar ars peste.

 

TIPS-URI

1

siropul se va absorbi incet incet pe masura ce il vom turna.

2

topingul este optional :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Nebunie Dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]