Naut cu zucchini si smantana

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2016 | 3340 vizualizari

 

O combinatie delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 200 g naut uscat
  • 1/2 dovlecel zucchini mare
  • 1 ceapa alba
  • 1 mana de morcov fasii (sau un morcov intreg)
  • 1-2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri de smantana
  • 1 cub maggi
  • sare/piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut cu zucchini si smantana:

Nautul se pune in apa rece si se lasa peste noapte.

A doua zi se scurge de apa si se pune intr-o craticioara la fiert, acoperit cu multa apa si putina sare.

Se fierbe circa 1-2 ore, al meu a fiert 1 ora jumatate, se scurge bine de apa in care a fiert si se da deoparte.

Intr-o alta craticioara punem ceapa tocata marunt, cu ulei de masline la calit. Adaugam si bucatiile de morcov si usturoiul strivit si acoperim cu putina apa sa fiarba cateva minute.

Se pune cubul maggi,nautul si se mai completeaza cu apa daca este nevoie, adaugam si condimentele si dovlecelul zucchini dat pe razatoare, lasam la foc mic circa 10 minute sa fiarba legumele.

La sfarsit se adauga smantana, se amesteca bine pana cand se omogenizeaza, se mai lasa 1-2 minute dupa care se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut cu zucchini si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti la tava