Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 26 Apr 2016 | 4133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Falafel:
  • 1 conserva 400 gr naut
  • 1/4 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 65 grame faina integrala
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 ligurita seminte de cumin
  • sare
  • Pentru sosul Tzatziki special:
  • 2 linguri maioneza din iaurt
  • cateva frunze patrunjel, tocate
  • cateva frunze marar, tocate
  • cateva tulpini chives, tocate
  • 1/2 lingurita sos Worcestershire
  • piper
  • 1/2 lingurita otet din vin alb
  • 1 varf de cutit paprika afumata
  • putin sos picant (Eu am folosit Chipotle)
  • 5 linguri iaurt degresat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1/3 castravete tocat
  • Pentru cartofii copti cu branza Roquefort:
  • 1 cartof dulce mic
  • 4 cartofi mici
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura frunze proaspete de busuioc tocate
  • 40 grame branza Roquefort
  • 4 naan (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/naan-paine-indiana-59018.html)
  • cateva linguri sos picant (eu am folosit Frank's Red Hot Wings Buffalo)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort:

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul Tzatziki si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.

Cu ajutorul unui blender se amesteca si maruntesc toate ingredienele pentru falafel. Se formeaa mici bile care se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Ceslius pentru 20 de minute, pana sunt crocante si gatite complet. 

Se taie cartofii fasii si se amesteca cu ulei, sare, piper, usturoi, paprika si busuiocul uscat. Se coc la 200 de grade Celsius 25-40 de minute, intocandu-i la jumatatea timpului. Se amesteca cu busuiocul proaspat si branza Roquefort. 

Se amesteca falafelul cu sosul picant.

Se ung naan cu sosul Tzatziki, iar deasupra se aseaza cartofii copti cu Roquefort si falafelul picant.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Naan umplut cu Falafel in sos picant, cu sos Tzatziki special si cartofi copti cu Roquefort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu stelute pe bat