Musaca de cartofi si dovlecei

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2013 | 13336 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Aveam cativa dovlecei in frigider si m-am gandit sa incerc. E o mancare usor de preparat, dar nu "estetica" . Asadar, daca aveti musafiri pretentiosi din punct de vedere al designului culinar, nu o recomand. :)))

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi potriviti (fierti);
  • 1 dovlecel potrivit;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ou;
  • cascaval/branza telemea (cat dorim);
  • 1 cana cu smantana/lapte batut;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc;
  • cimbru;
  • unt (cat o nuca - pentru uns vasul);
  • putin pesmet (pentru tapetarea vasului).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si dovlecei:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii.

Cat timp fierb cartofii, curatam dovlecelul de coaja, il taiem rondele, le presaram cu sare si le lasam intr-o sita aproximativ 30 min ca sa iasa apa din ei.

Ungem un vas de yena cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un rand de cartofi, un rand de felii de dovlecei.

Printre randurile de legume asezam cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului.

Potrivim de sare, piper.

Amestecam oul cu cascavalul/branza rasa, smantana/laptele batut si turnam peste legumele deja asezate in vas. Presaram busuioc si cimbru si bagam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 25 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

 

TIPS-URI

1

Am servit alaturi de un pahar cu lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]