Muraturi asortate, in otet

de Ina in Muraturi, 4 Ian 2014 | 8939 vizualizari

 

Dupa atatea carnarii de Revelion, am zis sa va aduc ceva acreala, sa nu vi se aplece :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. gogonele verzi
  • jumatate de varza alba, potrivit de mare
  • 3-4 ardei capia sau gogosar
  • 3 morcovi mari
  • o telina,
  • 2 bucati de hrean
  • 0,7 litri otet
  • 1,5 litri apa
  • 300 g zahar ( sau atat cat vreti de dulce )
  • 4 linguri rase cu sare grunjoasa
  • 3-4 foi de dafin,
  • boabe de piper ( rosu, verde, negru)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate, in otet:

Curatam si spalam bine legumele.

Feliem rondele gogonelele, morcovul si telina. Ardeiul capia si/sau gogosarii se feliaza , iar hreanul il taiem pe lung (daca este gros),  apoi taiem fasiile in batoane de cca 5-6 cm. 

Varza o dam pe razatoarea mare si o frecam cu o lingura de sare, sa-si lase zeama . 

Amestecam  legumele astfel maruntite ( mai putin hreanul ) si il punem cu grija in borcane spalate si uscate ( eu le usuc in cuptorul cu microunde ) . In fiecare borcan indesam si 3-4 bucati de hrean .

Intr-o oala incapatoare fierbem otetul cu apa, sarea si zaharul, in care adaugam boabe de piper si 2-3 foi de dafin. 

Cand amestecul clocoteste, il turnam fierbinte peste legume, apasand legumele cu o lingura, sa scoatem aerul. In caz contrar, lichidul va scadea destul mult cand legumele se mureaza, acestea maronindu-se la suprafata.  

Capsam borcanele cat inca sunt fierbinti, acoperim cu prosoape si lasam continutul sa se raceasca , pana a doua zi.

Pastram in camara sau beci.

In cca. 2-3 saptamani vom avea o salata de muraturi asortate, delicioasa! :X 

TIPS-URI

1

Cantitatile de legume sunt relative . Puteti combina totul, dupa preferinte, puteti adauga alte ingrediente sau elimina ce nu va place.

2

Mi-au iesit doua borcane de 800 g si 2 de 1.7 kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate, in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]