Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele

de diaconta in Muraturi, 29 Noi 2015 | 7710 vizualizari

 

Mie îmi place foarte mult conopida murata.Nu m-as fi gândit însa s-o combin cu ardeii astia semi-iuţi.Tare mi-a placut când am vazut reteta la prietena mea Angelica de la Angel’s Food,nu ezitati sa popositi pe blogul ei,veti vedea ce minunatii pregateste ea acolo.
Eu am avut si niste gogonele ramase de la Salata Pickles,asa ca le-am pus si pe dânsele în borcan.
Abia astept sa manânc din muratura asta,mai ales ca anul acesta m-am împrietenit  foarte mult ardeiul iute.
Nu e nimic complicat la aceasta reteta si înca mai gasiti ingredientele necesare la piaţă.
 
Cantitatile nu sunt „batute în cuie”,eu va spun ce am  folosit eu.

 

INGREDIENTE

1 kg ardei semi-iuti, din aceia mici si rotunzi, dar sa poata fi umpluti cu buchetele de conopida

o conopida de aprox.1 kg

10 gogonele

boabe de mustar

câteva betisoare de hrean

un morcov

o crenguta de cimbru uscat

o crenguta de marar uscat

boabe de piper

câteva foi de dafin

Pentru zeama:

1.700 l apa

400 ml otet 

3 linguri sare pentru muraturi

200 g zahar

Mai avem nevoie de borcane cu capac. 

Eu am avut un borcan de 3 litri si unul de 1.700 litri.

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele:

Am spalat ardeii, conopida si gogonelele.

Am scos cotorul ardeilor,cu grija sa nu se rupa.

Conopida am desfacut-o în buchetele pe care sa le pot pune în ardei.

Am umplut ardeii cu conopida.

Morcovul l-am curatat si l-am taiat rondele.

Gogonelele le-am taiat în sferturi.

Pe fundul borcanelor am asezat marar si cimbru, apoi am asezat ardeii, gogonelele, alternând printre ele si rondelele de morcovi si hreanul.

La urma am pus boabele de mustar si de piper si foile de dafin.

Pentru zeama am fiert toate ingredientele si apoi am turnat-o fierbinte în borcane.

Inainte de a face acest lucru,am pus borcanul într-o cratita metalica, astfel borcanul nu va crapa.

Se poate pune si un cutit cu lama metalica sub borcan.

Am închis borcanele si apoi le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.

In functie de cantitatea de ingrediente folosita,s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama.

Poftă bună !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele in saramura