Minieclere cu crema de vanilie

de angyb in Prajituri, 3 Feb 2012 | 6383 vizualizari

 

Sursa de inspiratie binenteles Bucataras, mai precis Cris.

 

INGREDIENTE

  • Pt.coji:
  • 10lg de apa
  • 100g margarina
  • 100g faina alba
  • 4 oua
  • Crema:
  • 500ml lapte
  • 2 oua
  • 1plic de budinca de vanile
  • 50g faina alba
  • 3 linguri de zahar
  • 300ml frisca
  • Glazura
  • 100g ciocolata
  • 3 linguri de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu crema de vanilie:

Cojile: Punem la fiert apa impreuna cu margarina .Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati faina .Amestecati bine apoi adaugati ouale pe rand amestecand continuu. Adaugati urmatorul ou numai dupa ce primul va fi bine incorporat.

Intr-o tava cu hartie de copt cu ajutorul unui sac de bucatar formam gogosele de aluat. Le coacem la 180 de grade timp de 25 de minute fara a deschide cuptorul.

Crema :Amestecam budinca cu ouale ,zaharul, faina si adaugam laptele .Crema o punem pe baine-marie amestecand continuu pana cand se ingroasa.Se lasa la rece.

Pana cand crema se raceste batem bine frisca.

Cand crema s-a racit umplem cojile cu crema si frisca si se glazureaza cu ciocolata topita impreuna cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de cocos