Mini tarte cu portocale si crema de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 25 Feb 2014 | 5228 vizualizari

 

Aceste tarte sunt perfecte atunci cand vreti ceva dulce dar totusi nu aveti mult timp la dispozitie de stat in bucatarie !Se fac foarte rapid si sunt foarte aromate si delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • Mini tarte:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura praf budinca de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de portocala
  • Jeleu:
  • 110 ml suc de portocale proaspat stors
  • 3 lingurite de zahar(in functie de cat de dulce este sucul)
  • 3 lingurite amidon
  • Crema:
  • 1/2 plic creme ole de ciocolata
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu portocale si crema de ciocolata:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Adauga galbenusurile si coaja de portocale si amesteca usor. Amesteca faina cu praful de copt si budinca de vanilie apoi adauga treptat din mixul uscat peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza formele de mini tarte (6 forme ) cu unt si faina si pune aluatul in forme.(cam 2/3 din forme). Pune mini tartele intr-o tava mai mare si baga-le la cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute.(trebuie sa se aureasca foarte usor). Lasa tartele la racit inca 5 minute in forme apoi scoate-le afara si lasa-le pana se racesc complet.

Amesteca amidonul cu zaharul apoi toarna treptat sucul de portocale si amesteca bine pana se "desface" amidonul. Pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.

Intoarce tartele invers si pune cate 2 lingurite de jeleu pe fiecare tarta. Lasa-le apoi la rece cateva minute pana se raceste jeleul.

Intr-un bol pune laptele si praful creme ole si mixeaza pana se intareste. Toarna apoi treptat frisca lichida si mixeaza pana obtii o crema pufoasa.

Cu ajutorul unui posh formeaza moturi generoase pe fiecare mini tarta si decoreaza cu ciocolata rasa. Se dau la rece pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu portocale si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (28)

Sim0na 1

26.02.2014, 11:21

foarte fain arata!

laura_n 1

26.02.2014, 20:14

minunate!

Lavinia 1

27.02.2014, 07:40

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala