Mere in foietaj

de madi_marin in Dulciuri, 7 Ian 2017 | 5774 vizualizari

 

'Bunatati pentru colindatori
 
O bunătate de sezon! Mere aromate cu rom, scorţişoară şi portocală, îmbrăcate într-un strat delicios de aluat de foietaj uşor crocant şi pudrat cu zahăr vanilat. Serviţi!

 

INGREDIENTE

  • mere mici
  • aluat de foietaj decongelat
  • zahăr fin cu arome (scortişoară, coajă de portocală)
  • marmeladă
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă de lapte
  • zahăr pudră vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj:

Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor.

Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl  asemenea amestecuri pentru prăjituri).

Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate în aşa fel încât să ne încapă mărul.

Se umple fiecare măr cu un bastonaş de marmeladă, după care se împachetează bine în aluat, apoi se ung cu pensula cu gălbenuş frecat cu lapte.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la 180 grade C, cu ventilaţie, până se rumeneşte frumos aluatul.

Se servesc calde, pudrate cu zahăr vanilat, eventual cu frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)