Mere in aluat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Noi 2011 | 5863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 110 ml lapte
  • 170 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • 4 mere
  • Zeama de lamaie
  •  Sos caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  •  Sos smanatana:
  • 50 g smantana acra
  • 50 ml smantana dulce
  • 1 lingurita rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in aluat:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga uleiul, laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in copmpozitia lichida.

Merele se curata de coaja si se scoate casuta semintelor; se stropesc cu zeama de lamaie si se taie felii groase (~1,5 - 2 cm).

Intr-o tigaie se pune ulei si se incinge bine; feliile de mere se trec prin aluat si se pun in ulei incins. Se intoarc pe ambele parti si se rumenesc, apoi se scot  pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.

Sos caramel:

Zaharul se topeste la foc mic pana are o culoare aramie, apoi se adauga untul si se amesteca energic; la sfarsit se adauga frisca lichida si se mai tine 1 minut pe foc pana se ingroase putin.

Sos de smanatana:

Smantana acra se amesteca cu smantana dulce, lichida si romul; se omogenizeaza. Merele se servesc cu sosul caramel si sosul de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita cu ciocolata