Mere in aluat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Noi 2011 | 5662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 110 ml lapte
  • 170 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • 4 mere
  • Zeama de lamaie
  •  Sos caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  •  Sos smanatana:
  • 50 g smantana acra
  • 50 ml smantana dulce
  • 1 lingurita rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in aluat:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga uleiul, laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in copmpozitia lichida.

Merele se curata de coaja si se scoate casuta semintelor; se stropesc cu zeama de lamaie si se taie felii groase (~1,5 - 2 cm).

Intr-o tigaie se pune ulei si se incinge bine; feliile de mere se trec prin aluat si se pun in ulei incins. Se intoarc pe ambele parti si se rumenesc, apoi se scot  pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.

Sos caramel:

Zaharul se topeste la foc mic pana are o culoare aramie, apoi se adauga untul si se amesteca energic; la sfarsit se adauga frisca lichida si se mai tine 1 minut pe foc pana se ingroase putin.

Sos de smanatana:

Smantana acra se amesteca cu smantana dulce, lichida si romul; se omogenizeaza. Merele se servesc cu sosul caramel si sosul de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Angelina_Elena 1

03.11.2011, 17:59

ce bine arata

marianascarlat 1

03.11.2011, 20:40

Frumusico, gatesti nemaipomenit!
Felicitari!
Mi-ai facut o pofta de ceva dulce.....

MIUTA 1

04.11.2011, 00:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere si caramel