Marmelada de portocale

de Pasiune pentru bucatarie in Dulceata / Gem, 20 Sep 2010 | 11878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 800 g portocale
  • * 1 kg zahar
  • * 750 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de portocale:

1. Portocalele se curata de coaja(lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le acopere si se lasa 24 de ore(sau peste noapte)A doua zi se pune intr-o cratita 750 ml apa si un kg de zahar si se fierbe siropul 15 min,apoi se adauga portocalele feliate si se mai fierbe 20 de min.Se scot feliile de portocale,se paseaza cu blenderul si se pun in oala.Se fierbe la foc mic pana scade cel putin jumatate din cantitatea initiala.

Puteti verifica daca marmelada este gata punand cateva picaturi pe farfurie(daca atunci cand se raceste nu curge este gata).La sfarsit am adaugat un varf de cutit de conservant si am omogenizat.Marmelada se pune in borcane,se pune un ciolofan,se infileteaza capacul,se intoarce borcanul si se pun in camara

Cantitate
1x720 g,1x320 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

jolygina 1

21.09.2010, 02:06

ce bine arata felicitari

Laly 1

21.09.2010, 17:48

Din asta nu am facut,asa ca o sa iau de la tine o feliuta

Corinuta 1

26.09.2010, 00:28

dai un borcanel?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]