Margarete (macarons fals)

de Patty in Mancare copii, 17 Mai 2016 | 4497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua;
  • 140 g zahar pudra;
  • 140 g faina alba;
  • 1 lingurita zahar vanilinat;
  • esenta dupa preferinta;
  • colorant alimentar;
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margarete (macarons fals):

  Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat,apoi zaharul pudra cernut se pune peste oua in 3 reprize si se mixeaza foarte bine aproximativ 20 minute pana se topeste tot zaharul.

   Cand zaharul s-a topit se pune faina si se amesteca ca la macarons cu ajutorul unei spatule cu miscari lente de jos in sus. Se adauga colorantul alimentar (dupa preferinta) si esenta si se omogenizeaza pana compozitia curge de pe spatula ca o panglica.

   Cu ajutorul unui pos se toarna compozitia intr-o tava de macarons sau pe hartie de copt formand discuri uniforme.

   Tava cu margarete se lasa la uscat timp de 24 ore, dupa care se introduce la cuptor pentru 12-14 minute la temperatura de 140 grade.

   Cand sunt gata se scoate tava si se lasa 5-10 minute la racit pentru a se putea dezlipi usor.

   Se umplu dupa prefeinta cu diferite creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete (macarons fals)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

18.05.2016, 21:37

nuky 1

21.05.2016, 18:44

Spune-mi ce inseamna "la uscat"?

Patty 1

21.05.2016, 20:11

Nuki,"la uscat"adica atunci cand atingi macarons-ul cu degetul,acesta are suprafata foarte lucioasa si nu se lipeste de deget.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porcusori