Mar copt cu nuca si amaretto

de alinutza1983 in Dulciuri, 9 Oct 2010 | 5704 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul merelor.............

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 4 lingurite zahar
  • 50 gr miez de nuca
  • 80 ml amaretto

pentru decor:

  • frisca, topping ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mar copt cu nuca si amaretto:

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si semintele acestora.

2. Dupa prima operatiune, lasam merele la scurs si luam miezul de nuca, il taiem in bucatele mici si il amestecam cu 4 lingurite de zahar ( daca va place gustul puteti pune si scortisoara, asa cum am facut si eu ).

3. Se umplu merele cu amestecul de nuca si zahar, apoi se stropesc cu jumatate din cantitatea de amaretto si se pun intr-o tava; se da totul la cuptor, pentru cam 20 min, la foc mediu.

4. Merele sunt gata in momentul in care facand proba cu o scobitoare , aceasta intra cu usurinta in pulpa fructului ( nu intampina nicio rezistenta, asa cum se intampla cand marul este crud ).

5. La final , marul copt se va stropi cu restul de amaretto ramas. Se decoreaza dupa plac, cu frisca, fulgi de ciocolata, ciocolata topita, etc.

Este un desert simplu, taaareeeeeee aromat si rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mar copt cu nuca si amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

alinutza1983 1

10.10.2010, 10:53

merge si fara amaretto, sigur!in varianta pentru copii! ....alcoolul e asa pentru a ne rasfata pe noi, cei mari!

Rocsi 1

10.10.2010, 11:39

nadina73 1

10.10.2010, 17:47

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica TEO