Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar

de nico15 in Pangasius, 7 Noi 2010 | 4753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr de file de Pangasius
  • 6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lamaie,
  • sare, piper
  • Coctail Fructe de mare Del Mar
  • 75 gr de unt
  • sare, piper,
  • juice ½ de lamaie,
  • ulei de masline

Sos de citrice:

  • 20 ml de rom
  • Juice 1 lamaie
  • Juice 1 portocala
  • 1 ½ lingura de zahar
  • 1 ½ lingura de miere
  • 50 ml de acetto balsamico
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar:

 

Pestele se marineaza cu suc de lamaie, ulei de masline, se zdrobeste usturoiul si se unge pestele cu el, se adauga sare si piper pe ambele parti ale pestelui si se formeaza manson care se prinde cu o scobitoare.

Se iau fructele de mare care sunt prefierte dar se mai fierb 5-7 minute, dupa care se scurg si se trag la tigaie in unt, se taie si usturoiul lamele si se adauga sare, piper si se pune si un pic de ulei de masline.

Se taie o portocala in felii subtiri, se aseaza monsonul de peste care se umple cu fructe de mare, se pun fire de ceapa verde sau ardei verde taiat subtire si se da la cuptor maximum 10 minute.

Separat se pune zaharul sa se caramelizeze, se adauga mierea, otetul balsamic, juice-ul de la lamaie si portocala si la sfarsir romul, se lasa sa scada si se adauga peste produs.

Separat se curata ciupercile, se unge in interiorul palariei ciuperci cu putin unt se pun 2-3 lamele de usturoi si parmezan si se pun pe grill.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

Pestele trebuie sa nu fie ud, se tamponeaza bine inainte de inceperea pregatirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

07.11.2010, 13:38

si noi ne bucuram, nico. ai tare multe retete bune dar mi-ar fi greu sa scriu la toateasa ca

nico15 1

07.11.2010, 13:59

multumesc multtttttttttttttttttttt

vanilla 1

09.11.2010, 17:59

nico nota 10+ ti-am dat ...la asta nu mi ramane decat 11 cu felicitari!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Peste turcesc