Mancarica de praz, masline si carne

de ANCA in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2009 | 13524 vizualizari

 

Pot doar sa spun ca ai mei baieti s-au lins pe bot!:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg praz
  • 300 g masline
  • un piept de pui mare, fara piele
  • o ceapa
  • o cutie de rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • jumatate de lamaie
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 foi dafin
  • cimbru, maghiran
  • patrunjel verde
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de praz, masline si carne:

Prazul se taie rondele, iar ceapa se taie marunt, apoi se pun impreuna la inabusit in putin ulei. Cand s-au mai inmuiat, se adauga carnea de pui taiata cubulete, cimbrul, maghiranul si foile de dafin.

Le mai lasam pe foc 5 minute, apoi adaugam maslinele, rosiile cubulete, pasta de tomate si vinul si punem cratita la cuptor circa 40 min, pana ce prazul devine moale.

Cand este aproape gata, se pune lamaia fara coaja (coaja poate da o tenta amara), taiata felii, patrunjelul si se mai lasa cateva minute la cuptor.

TIPS-URI

1

Amestecati cu grija in mancare, prazul de desface foarte usor!

2

Se poate folosi si altfel de carne, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de praz, masline si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ANCA 1

23.10.2009, 14:46

multumesc, Lumi

buterfly 1

06.04.2011, 15:03

buna..daca nu pun vin are ceva?ca vreau sa ii dai si fetitei mele.. ..astept raspuns..merci

ANCA 1

07.04.2011, 16:08

fara probleme poti sa pui sau nu vin! vinul da doar savoare, alcoolul se evapora la prepararea termica .. eu ii dau puiului meu, are 3 ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu piept de pui