Mancarica de linte rosie de post

de PopaAngela in Mancaruri de post, 31 Mar 2019 | 5362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de linte rosie de 500 de grame 
  • 2 morcovi 
  • 3 cepe
  • 1 ardei rosu 
  • ulei 100 de ml 
  • bulion - optional
  • 4 catei de usturoi 
  • sare 
  • piper dupa gust
  • 1 cana de 200 de ml de apa 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte rosie de post:

Se lasa la hidratat lintea rosie de pe o zi pe alta, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece, dupa care taiem 2 cepe albe solzisori si le calim in ulei la  foc mic vreo 5 -10  min, apoi adaugam pe rand morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri  mici, usturoiul ras si ardeiul taiat marunt si le inabusim impreuna vreo 5 min, apoi adaugam lintea si adaugam si 1 cana de apa de 200 de ml de apa si le fierbem la foc mic vreo 50 - 60 min , pana  vedem ca este facuta lintea, din cand in cand  mai amestecam ca sa nu se prinda de cratita . 

Cand este gata, intr-o tigaie taiem 1 ceapa rosie juliene, o  calim 5 min pana devine moale si sticloasa, apoi o adaugam peste lintea rosie.

Va doresc pofta buna si un post usor !   

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte rosie de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia