Mancarica de carnati cu rosii

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 21 Mai 2018 | 5440 vizualizari

 

Iata o reteta traditionala din Mauritius si din insula Reunion- le rougail.
Termenul rougail este de origine indiana, mai precis din limba tamoule care este vorbita pe ambele insule. Rougail poate fi de asemenea o garnitura/salata pimentata  de rosii - vezi aicea reteta.
Cel mai cunoscut rougail este cel cu carnati afumati dar se poate face si cu peste, cu creveti, cu pui afumat etc.
Reteta de baza este compusa din rosii, ghimbir, ceapa, curcuma, piment la care se adauga carne, peste, fructe de mare etc.
Cum nu este inca sezonul rosiilor de calitate, am folosit sosul meu de rosii de casa parfumat cu piper de Sichuan - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/mancarica-de-carnati-cu-rosii-rougail.html

 

INGREDIENTE

  • 3 carnati afumati de calitate
  • 1 ceapa
  • 2 rosii frumoasa sau o conserva de rosii intregi daca nu suntem in sezon sau 40 cl sos de rosii de casa
  • 2 linguri bulion/concentrat de rosii
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingurita de curcuma
  • sare, piper
  • 2 felii de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 2 linguri de ulei (n-am avut nevoie)
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de carnati cu rosii:

Taiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime.

Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte.

Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt ghimbirul.

In aceeasi tigaie, in grasimea ramasa de la carnati sau intr-un pic de ulei puneti la prajit ceapa, ghimbirul cu pudra de curcuma si cu paprika afumata.

Adaugati apoi sosul de rosii de casa (sau rosiile proaspete taiate marunt sau conserva de rosii).

Puneti concentratul de rosii si 15 cl de apa.

Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute.

Verificati de sare si piper si presarati patrunjel proaspat tocat.

Pregati un orez natur ca garnitura.

O mancare simpla de facut, dar cat de delicioasa.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate de asemenea servi cu linte rosie: puneti la fiert lintea in apa cu un kub de pui timp de 8 - 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de carnati cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]