Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka

de nilgun in Mancaruri de post, 15 Aug 2013 | 22456 vizualizari

 

inspiratie gurmandino
http://gurmandino.ro/2012/03/21/saksuka-salata-turceasca-de-vinete/

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 cartofi
  • 4 rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • cimbru uscat
  • ulei de masline---cam 150 ml
  • 1 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka:

Vinetele se curata ( o fasie da una nu) si se taie cubulete. Se pun intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa deoparte. 

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se prajesc in ulei de masline si se scot separat. Se prajesc cate putini, nu toti o data.

Se prajesc si vinetele, tot asa pe rand. Le scoatem si pe acestea separat. 

Ceapa se taie cuburi si usturoiul de piseaza. Se calesc impreuna, peste se pune ardeiul gras taiat cuburi si ardeiul iute. Se pun si rosiile decojite (le-am fiert un pic) si taiate cubulete. Se pune si o lingurita zahar.

Se adauga cimbrul uscat. Si e gata sosul.

Se aseaza in farfurie astfel: strat de cartofi asezonat cu sare si piper, apoi strat de vinete si la final sosul obtinut mai devreme.

Se serveste rece cu iaurt deasupra, eu am avut lapte batut. A fost un deliciu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caponata de vinete