Mancare de urzici

de Rahela Velicu in Mancaruri de post, 16 Mar 2017 | 3893 vizualizari

 

Tocmai ce au inceput sa apara prin piete si sunt atat de santoase! Sa consumam cat mai multe!

 

INGREDIENTE

  • urzici
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 capatana de usturoi
  • orez
  • sare
  • 1 lingura de Maggi secretul gustului
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Mai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1 lingura de Maggi.

Dupa ce urzicile s-au fiert, le scurgem zeama (nu o aruncam, o oprim ca ne trebuie) si le mixam cu mixerul vertical.

Punem ulei la incins, adaugam faina si amestecam repede. Punem urzicile si treptat, din zeama in care au fiert si amestecam continuu.

Usturoiul il pasam ca pentru mujdei.

Servim urzicile cu orez si usturoi.

TIPS-URI

1

Puteti sa serviti cu mamaliguta.

2

Ar merge si cu oua ochiuri, daca nu tineti post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

17.03.2017, 10:08

Ina 1

17.03.2017, 19:36

Buna mancarica d urzici Noi nu combinam cu orez, dar daca e similara orezului cu spanac imi place

Rahela Velicu 1

17.03.2017, 20:16

doar ca este cu usturoi si nu cu ceapa cum este spanacul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]