Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 23 Mar 2018 | 4216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g costita afumata de porc
  • 200 g pastrama de porc
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 750 g mazare
  • 1-2 l apa
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 legatura de marar verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc:

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie grosier.

Se pun ceapa, morcovul si ardeiul peste carne si se inabuse. Dupa ce scade zeama lasata de ele se adauga mazarea (spalata) si apa cat sa o acopere. Se fierbe totul si se mai adauga apa pe parcursul fierberii daca este necesar, cu precizarea ca trebuie sa iasa scazuta. Se adauga sucul de rosii si se mai clocoteste mancarea timp de 2-3 minute, apoi se adauga mararul verde (spalat si tocat). La final, se potriveste mancarea de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de mazare, cu pulpa de porc