Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart"

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 10560 vizualizari

 

" Kusa hart" sau mancare de dovlecei de post este o mancare specifica Palestinei ; se consuma cu lipie araba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei zucchini mici
  • 1 ceapa de marime medie
  • 3 rosii mari
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart":

Dovleceii se curata de coaja si se taie in bucati mici. Ceapa se taie marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de masline, se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga dovleceii si se mai lasa 2-3 minute la calit, apoi se adauga rosiile. Se sareaza si se pipareaza dupa gust, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic 25 de minute. Se servesc cu lipie araba, masline verzi.

Este o reteta de post foarte gustoasa, sanatoasa si usor de pregatit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu ceapa si rosii (de post)