-  1 ceapa
- 4 ardei kapia
-  3 linguri ulei
-  sare si piper
-  boia dulce
- crengute de cimbru
-  2 foi de dafin
-  1 cana cu apa
- 200 ml suc de rosii
-  marar si patrunjel verde
- jumatate de pui de tara
 
						 
						
					 
					
						
							Portii: 4
																												Timp de preparare: sub 90 minute
                         
                        
						
        
        
    
						
						MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu pui si ardei copti:
						
    - Pune ardeii capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Intoarce-i din cand in cand.
- Intre timp toaca marunt ceapa si usturoiul. Curata cartofii si  taie-i in patru pe lungime.
- Cand sunt gata ardeii, pune-i intr-un bol si acopera-i cu folie alimentara. Lasa-i 15 minute si apoi se vor curata foarte usor. Taie-i apoi cubulete. 
- Pune putin ulei intr-o tigaie si cand s-a incins adauga carnea de pui si rumeneste-o usor pe toate partile. Pune-o intai cu partea cu pielita. Adauga sare si piper si boia de ardei dulce. Adauga apoi ceapa si usturoiul si lasa-le sa se inmoaie putin, apoi muta totul in vasul pentru cuptor. Pune si ardeiul copt taiat cubulete. 
- Pune apoi morcovii si cartofii, condimenteaza din nou cu sare si piper, adauga crengutele de cimbru si foile de dafin si o cana cu apa calda. Pune capacul si lasa sa fiarba inabusit, in cuptor, cam 40 de minute.
- Cand mancarea este aproape gata, nu mai trebuie decat sa adaugi sucul de rosii si sa mai lasi inca 10 minute la cuptor.
- La final presara verdeata tocata deasupra si e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu pui si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.