Mamaliga pripita

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2014 | 9267 vizualizari

 

Am avut o perioada in care nu mancam mamaliga si nici nu stiam sa fac.Insa cu vreo 10 ani in urma am descoperit mamaliga pripita si de atunci doar asa fac mamaliga.

 

INGREDIENTE

  • 100 g. malai
  • 300 ml. apa
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga pripita:

In ceaunul de mamaliga se pune apa cu sare la fiert.

Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand sa nu se formeze cocoloase.

Acoperim tuciul cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute.

Luam capacul si amestecam cu o paleta sau lingura de lemn.

Se gusta din cand in cand sa nu fie malaiul crud.

Se rastoarna pe o farfurie intorcand ceaunul.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru doua portii.

2

In functie de cantitatea dorita se mareste si timpul de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pripita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnaciori vegetarieni