Mamaliga cu prietenii

de Lizicat in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 8895 vizualizari

 

Cand mergem la cabana, a devenit deja un obicei ca prietena noastra sa ne pregateasca, intr-una din dimineti, cu este prin frigider minunatia pe care v-o prezint mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1kg malai
  • 700 gr. carnati oarecare sau combinatii de carnati, kaizer si ce o mai fi
  • 800 gr. branza de oaie uscata si sfaramata sau branza de burduf
  • 100 ml. ulei sau untura topita
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu prietenii:

Se prepara mamaliga. Carnatii taiati bucatele se prajesc. Se topeste untura daca se foloseste untura si nu ulei. Se monteaza in straturi alternative. Soacra mea da la cuptor "montajul" acesta pentru vreo jumatate de ora, dar noi nu am mai avut rabdare si pentru asa ceva. Se lucreaza rapid, in asa fel incat mamaliga sa nu se raceasca si branza sa se inmoaie putin. Se serveste cu/fara smantana deasupra.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt aproximative si depind numai de "orientarea" gospodinei si gustul prietenilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu prietenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cora_magic 1

15.08.2013, 22:48

Se numeste balmosh, si am mancat la Maramures pana ne-a venit rau Daca pui si niste slaninuta afumata printre carnati si kaizer, dar afumata natural la lemne nu ce gasesti in comert, pe cuvant ca mori mancand! O minunatie , multumim pt reteta!

gaby_duceag 1

15.08.2013, 23:15

CORA, balmoshul este cu totul altceva...
Asta e un soi de "taci si-nghite".

simona72 1

18.08.2013, 18:51

Imi place mult mamaliga si mai ales facuta asa si cu prieteni in jur este minunata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Branza de burduf cu ou si mamaliguta