Lipii libaneze

de Dea_Dea in Piine, 19 Aug 2014 | 6968 vizualizari

 

Bune la shaworma :)

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri cu varf de faina
  • un praf de sare
  • jumatate de cub de drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa calduta 150 -200 ml
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze:

Faina cu sarea se pun in bol. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se adauga peste faina, in continuare adaugam uleiul de masline. Incepem sa framantam adaugand pe rand apa , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.

Adaugam putin ulei , framantam si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Din aluat facem bilute pe care le intindem cu sucitoarea foarte subtire (2 mm), punem lipiile in tigaie la rumenit si pe o parte si pe cealalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de lipii rapide la tigaie