Lipie de orez spaniola

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2010 | 32329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l supa de carne
  • 300 g orez cu bobul rotund
  • sare, piper macinat
  • 1 legatura patrunjel
  • busuioc
  • 80 g cascaval ras
  • 3 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie de orez spaniola:

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste intr-un vas mare, intr-o lingura de ulei fierbinte, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul curatat si pisat.

Se da in clocot supa de carne. Intre timp se varsa orezul peste ceapa si se prajeste timp de cateva minute amestecand continuu.

Se adauga treptat supa fierbinte, amestecand continuu. Se adauga o noua portie de supa doar cand orezul a absorbit toata zeama precedenta. Se fierbe timp de aprox. 25 minute, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racit.

Se spala verdeturile, iar frunzele se toaca marunt, apoi se omogenizeaza cu orezul, alaturi de cascaval si oua.

Se scot cate doua linguri cu varf din amestecul cu orez, iar din acestea se formeaza lipii cu mana umeda. Apoi lipiile se prajesc in uleiul ramas timp de aprox. 5 minute, timp in care se intorc o data.

TIPS-URI

1

540 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie de orez spaniola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]