Lipie cu sunca si cascaval

de pity19 in Sandvisuri, 24 Mai 2014 | 9144 vizualizari

 

In lipsa de idei , mi-am propus sa fac ceva pe gustul tuturor , si care se va manca rapid! :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 2 linguri faina pentru tapetat masa
  • lapte rece ( nu stiu exact cantitatea ) 1,5 % grasime
  • 3 linguri ketchup picant
  • 4 rosii cherry
  • vegeta
  • piper
  • muschi afumat ( feliute )
  • sunca afumata ( feliute )
  • un borcan mic ciuperci taiate
  • cascaval
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu sunca si cascaval:

Framantam un aluat din: faina, jumatate de lingura sare, oregano 1 lingura, drojdie (nu o dizolvam). Luam o paleta de lemn amestecam compozitia si adaugam putin cate putin lapte rece, amestecand pentru a nu face un aluat moale (trebuie sa rezulte un aluat ca cel de pizza). Tapetam masa de lucru cu faina, cu sucitorul intindem jumatate din aluat (ne ies doua lipii) , foaie foarte subtire. Luam o tigaie subtire si o punem la incalzit la foc mic, luam foaia de lipie si o asezam uniform in tigaie, lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. La fel procedam si cu cea de-a doua lipie.

Punem la foc mic o tigaie fara ulei, taiem feliute mici muschiul afumat si sunca, punem impreuna cu ciupercile la rumenit in tigaie, condimentam cu vegeta si piper dupa gust, lasam cateva minute si luam de pe foc!

Ungem lipia cu ketchup, punem rosii cherry (le-am spalat si taiat in doua), adaugam muschiul, sunca si ciupercile pe lipie si intindem pe toata suprafata, razuim cascaval (cat dorim) , punem a doua lipie peste si presam usor.

Lasam sa stea cateva minute pana se mai raceste umplutura si taiem dupa preferinte!

TIPS-URI

1

Putem umple si cu salam , parizer , branza sau altele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]