Lasagna cu dovlecei

de Lau in Lasagna, 28 Iul 2017 | 6418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (sau 2 mai mici)
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 cutie de rosii in suc
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • Sos bechamel
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • foi de lasagna
  • 300 g cascaval
  • 300 g cas de vaca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Intr-o tigaie, calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca 2 -3 min impreuna.

Dovlecelul il curatam si taiem cubulete, il adaugam peste morcovi, apoi o cana de apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce se inmoaie dovlecelul; adaugam rosiile, verdeturile tocate. Amestecam si mai lasam 3 min pe foc.

Sos bechamel:

Intr-o cratita, topim untul, adaugam faina, lasam 1 min, amestecand continuu, adaugam laptele cald, condimente dupa gust si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o crema.

Intr-o tava, adagam sos de dovlecel - cascaval ras - foi de lasagna - sos bechamel - sos de dovlecel - felii de cas - cascaval ras - foi de lasagna -repetam pana ce terminam ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de foi de lasagna si cascaval ras.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]