Lamingtons

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 14796 vizualizari

 

O varianta a Tavalitelor romanesti...:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 18 linguri de faina
  • 10 g praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie de la Dr Oetcher
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • nuca sau/si nuca de cocos,dupa gust si preferinta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons:

Blat:

Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand vanilia,zaharul,uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt,alternata cu laptele.

Am turnat compozitia intr-o tava (25/32) tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 180 de grade,pentru jumatate de ora.

Crema:

Se prepara conform indicatiilor de pe plic.
Se poate folosi orice alt fel de budinca.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul.

Dupa ce s-a copt blatul,il taiem in 2 pe lungime.Repartizam crema pe unul din blaturi.Uniformizam si acoperim cu celalalt blat. Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,la marimea dorita.

Luam patratelele si le scufundam in siropul de ciocolata fierbinte,apoi le dam prin nuca sau/si nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena