Jumari

de Zamfira in Porc, 30 Dec 2013 | 3252 vizualizari

 

Jumarile sunt extraordinare ca aperitiv, alaturi de ceapa rosie, un colt de pita de casa. Jumarile pot fi folosite si la minunatele pogacele cu jumari. Bomba calorica dar macar odata pe an ,,sa ne sacrificam" :))))

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata de porc
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Spalam slanina sub un jet de apa rece. Taiem slanina cubulete de marimea carnitei pentru tocanite. Daca slanina are soric, scoateti soricul de pe slanina. Punem cubuletele de slanina intr-o cratita si lasam sa se topeasca (prajeasca) la foc potrivit 30-40 minute. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa ce sunt prajite scoatem jumerile intr-o sita pentru a se scurge de grasime. Dupa ce jumarile s-au scurs presaram peste ele un praf de sare.

Grasimea rezultata din topirea slaninei trebuie strecurata si depozitata intr-un recipient, rezultatul: untura foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca