Inimioare dulci

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 5323 vizualizari

 

un soi de gogosele doar ca le-am decupat in forma de inimioare si le-am decorat,pe langa zahar pudra, cu topping de capsuni. Va astept cu drag...

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 cub mic de drojdie
  • 250 ml sana
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • faina alba cat cuprinde (in jur de 700gr -750 gr.)

cca 500 ml ulei pentru prajit cca 100gr - 150 gr.zahar pudra pentru pudrat topping de capsuni (la tub, din comert) 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci:

Dizolvam drojdia,amestecand-o cu sarea si o lingura de zahar.

Adaugam ouale,apoi sana si uleiul. Incorporam zaharul si coaja de lamaie si la final faina cernuta.

Obtinem un aluat elastic.

Il intindem pe masa de lucru infainata.

Decupam forme de inimioare.

Le lasam cca 15-20 min la dospit; intre timp nu uitam sa incingem uleiul.

La foc redus, sa nu se arda uleiul prea tare, prajim inimioarele pe ambele fete si cand sunt aurii le scoatem pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces.

Ele vor creste frumos in timpul coacerii insa sa nu se lase cat sunt fierbinti,cel mai bine este sa nu le suprapuneti asa fierbinti.

Mai bine le scoateti in alte vase captusite cu hartie absorbanta decat sa puneti doua sau mai multe starturi de inimioare unele peste altele.

Dupa ce s-au racit, pudram cu zahar pudra din abundenta si decoram cu topping de capsuni.

 

 

   

TIPS-URI

1

delicioase. A doua zi pot fi servite cu laptic cald sau rece... in loc de mic dejun! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]