Inima de vitel cu legume si salvie

de mihaelar63 in Vita, 29 Noi 2015 | 5368 vizualizari

 

   Baietilor mei le place inima. De  aceasta data  m-am inspirat dintr-o reteta italieneasca. Ingredientul care face diferenta este salvia.

 

INGREDIENTE

  • 800 g inima de vitel
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml sos napoletan Cirio [ rosii + ceapa ]
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta ardei Kapia
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita salvie tocata
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima de vitel cu legume si salvie:

  1.  Inima de vitel se curata de  grasime si  partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine  cu pa rece. Se taie felii.
  2. Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul rondele nu foarte subtiri.
  3. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza inima adugandu-se ceapa, morcovul,  boiaua, sare, salvia si pasta de ardei .
  4. Se pune o cana de apa si se fierbe inabusit 30 minute.
  5. Se gusta daca este patrunsa. In caz afirmativ  se aduga sosul napoletan.
  6. Asezonati cu sare, piper si decorati cu patrunjel verde. Noi am avut ca garnitura paste si muraturi asortate.

TIPS-URI

1

Inima de vitel este mai delicata ca textura si se fierbe mai repede.

2

Fiind un organ foarte vascularizat se tine inainte de preparare o ora in apa rece [ sa iasa sangele din ea ].

3

Serviti inima cu garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de vitel cu legume si salvie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

30.11.2015, 07:58

buna buna

miki_a 1

30.11.2015, 13:52

Ce salvie frumoasa ai! Foarte apetisant preparatul! Esti experta in pregatit carne de vita/porc/oaie, dar si peste! Nu mai zic de nenumarate ciorbite/supite gustoase!

Panacris 1

29.10.2020, 20:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]