INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE

de Roda in Dulciuri, 7 Iun 2009 | 5167 vizualizari

 

Este excelenta pentru canicula ce ne asteapta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. piersici,
  • 8 migdale,
  • 300g. zahar,
  • 2 linguri amidon,
  • 250ml. lapte,
  • 250g. frisca batuta,
  • 2 linguri coniac,
  • 1 lingurita esenta de migdale;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE:

1.Se spala piersicile, se scot samburii si se fierbe pulpa cu 200ml. apa si zaharul pana scade siropul,obtinandu-se un gem fin.Amidonulse dizolva in putin lapte rece si se pune la fiert in restul de lapte fierbinte,amestecand continuu 3-4 minute;migdalele se oparesc ,se decojesc, se prajesc si se zdrobesc fin.

2.Gemul de piersici se amesteca cu amidonul fiert si se lasa sa se raceasca.Se amesteca cu frisca batuta ,migdalele tocate ,coniacul si esenta de migdale.Se pune in forme si se lasa la congelator 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]