Inghetata de menta cu ciocolata amaruie

de Catalina L in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 3981 vizualizari

 

Va propun o înghețată cu sirop de menta de casă - o nebunie hi hi
Racoritoare si delicioasa - chiar prea buna......

m-am inspirat de aici: http://www.marmiton.org/recettes/recette_glace-menthe-et-chocolat_67224.aspx

 

INGREDIENTE

Pentru 600 g de înghețată:

  • 3 albușuri de ou
  • 33 cl smantana pentru frisca
  • 15 cl de sirop de menta de casa
  • 60 g ciocolata amaruie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu ciocolata amaruie:

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.

Incepem sa batem albusurile spuma.  Adaugam treptat siropul de menta-reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.

Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.

Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.

Cand raman inca 10 minute, adaugati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata amaruie.  
Puneti intr-un recipient la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.

Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati ciocolata rasa  sau fulgi, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.

Pofta Buna !!!! 

TIPS-URI

1

ciocolata puneti-o la sfarsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta cu ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cirese